Папуа Нова Гвинея Wagi River Valley Sigri Estate AA - 250гр.
Описание на кафе
Кафе индустрията на Папуа Нова Гвинея не се основава на
големи плантации, притежавани от корпорация, а на десетки хиляди кафени градини.
Обикновено те варират в размер от 20 до 500 дървета. Тези семейни кафе градини
произвеждат над 70% от годишната реколта за износ на страните; реколта, която в
последно време е средно един милион торби или 60 000 тона годишно. Счита се,
че близо 2 000 000 души или почти половината от населението на страната
работят в кафе индустрията. Кафената култура е „зелено злато“ - най-ценният
селскостопански износ на Папуа Нова Гвинея.
Плантация Сигри, разположена в долината Ваги в провинция
Западен Хайленд в Папуа Нова Гвинея е създадена през 50-те години на миналия
век, като бързо придобива репутацията си за производството на най-доброто Арабика
кафе в страната. Тази репутация продължава да расте и Сигри е международно
признат за производство на гурме кафе и едно от най-добрите кафета в света повече от 20 години. На почти 5200 фута над морското равнище плантацията се
радва на хладен климат и обилни валежи, идеална среда за отглеждане на кафе Арабика.
Всички насаждения са арабика, съсредоточени върху сортовете Аруша и Типика.
Контролът на качеството започва на полето, като всички черешки се берат ръчно и се проверяват внимателно за равномерност. Те трябва да са червени и напълно узрели, което позволява правилния баланс на захарта и киселинността. Плодовете се обработват в деня на беритбата, а процесът на ферментация е три дни. За разлика от повечето други „измити“ кафета, процесът в Сигри е чрез напълно потапяне във вода на всеки 24ч, за да се създаде превъзходно кафе. Изсушаването на слънце върху циментови легла, ръчното сортиране в комбинацията от строг контрол на качеството засилват вкуса на кафето. Чаша превъзходно и ароматно кафе Сигри е кулминацията от дългогодишният опит, и доказаните във времето методи за отглеждане и преработка, както и стриктното внимание към поддържането на високото качество.
Ниска киселинност,марципан,кремообразно тяло с шоколад и карамел в остатъчният вкус.
Бърза покупка
Възможни варианти
Описание на кафе | |
Страна | Папуа Нова Гвиния |
Регион | Ваги,Сигри |
Сорт | Arabica / Typica |
Процес на обработка | Мокър |
Надморска височина | 1500м. |