Red Berry Honduras Marcala Comsa - 250гр.
Описание на кафе
Кафе Orgánico Marcala (COMSA) е създадено през декември 2001 г. с визия за създаване на нови и алтернативни възможности за развитие на дребните производители на кафе в района на Маркала, Хондурас. Първоначално организацията обединява 69 дребни земеделци с произход Ленка,като днес те са повече от 1200.
Marcala се намира в планинската верига Мондосилос на Хондурас и е първото в света регистрирано кафе със защитено географско указание за произход. Производителите в Маркала се подготвят за засаждане по уникален начин и също така прибират реколта по уникален начин, въвеждайки селекционен метод на етапа на бране. Дълги години качеството на кафето Marcala е ненадминато в Хондурас, а членовете на COMSA носят тази гордост през всяка стъпка от процеса. През 2010 г. COMSA популяризира кафета от няколко избрани членове като „микролоти“, като идентифицира най-добрите качества от пика на реколтата и добавя ново ниво на качество и проследяване на своя продукт.
Кафето което имаме удовлствието да Ви представим е и един от нашите лични фаворити.
Отличава се с плътно тяло, богат послевкус, нотки на шоколад, слива и лешник.
Бърза покупка
Възможни варианти
Описание на кафе | |
Страна | Хондурас |
Регион | Ла Пас |
Сорт | 100% Арабика: Катуаи |
Процес на обработка | Мокър |
Надморска височина | 1300 |