Любопитно

Аюрведа

Аюрведа

Аюрведа - В превод от санскрит, езикът на боговете, Веда означава сигурно знание. Аюрведа е древна наука за здравето и дълголетието. Тя е част от ведическите писания, свещените текстове на Бхарата Варша (Древна Индия). Всички те пренасят своята мъдрост през вековете от незапомнени времена до наши дни. Като част от ведическото знание, тази древна наука е призвана да ни даде разбирането за връзката на душата с Бога и начина за постигане на съвършен живот. Най-висшата цел на човешкия живот, според ведическата литература, е Бхагавата-дхарма (вечният дълг на живото същество) - възстановяване на прекъснатите взаимоотношения на любов с Бога и прекратяване на самсара (колелото на вечно раждане и смърт в материалния свят).


Бял ръчно сплетен чай

Бял ръчно сплетен чай

Белият чай е рядкост, която се почита от познавачите като един шедьовър на рафинираността. Главните белези на белият чай са сребристи листенца, покрити с лек бял мъх. Ароматът му напомня този на орхидея, а вкусът му е изключително деликатен. Този ексклузивен продукт от провинция Фуджиан в Югоизточен Китай се произвежда в съвсем малки количества и е изключително търсена рядкост сред почитателите му.


Бял чай

Бял чай

Белият чай е леко окислен вид чай, който расте и се отглежда основно в Китай, в източната провинция Фудзиен  Отскоро се отглежда и в източен Непал, Тайван, северен Тайланд, северна Шри Ланка и Индия.
Белият чай се прави от пъпките и листата на растението Camellia sinensis(китайска камелия). Пъпките и листата се оставят да се изсушат на естествена слънчева светлива преди да бъдат леко обработени, за да се предотврати окисление или по-нататъшна необходимост от обработка на чая.


Зелен чай

Зелен чай

Зеленият чай прави сърцето по-издръжливо и го предпазва от инфаркт, заздравява стените на съдовете и капилярите и ги прави по-гъвкави и еластични, нормализира функцията на сърдечно-съдовата система, леко ускорява кръвообращението, предотвратява отлагането на липиди (мазнини) и разрушава натрупаните вече мастни плаки, което го прави полезен за понижаване на вредния холестерол.


Как да приготвим перфектното кафе вкъщи?

Как да приготвим перфектното кафе вкъщи?

Ако се събуждате всяка сутрин и първата ви мисъл е "кафе", то тогава тази статия би ви била много полезна. Научете тайните на перфектната чаша кафе и как можете сами да си го приготвяте вкъщи по правилния начин.


Как италианската кафеварка промени света на кафето?

Как италианската кафеварка промени света на кафето?

Италианската кафеварка несъмнено е един от най-разпознаваемите символи на италианската кафе култура и дизайн като милиони хора по света я предпочитат за ежедневно приготвяне на кафе у дома,но на малцина е известно каква е нейната ролята в исторически план за развитието на кафе културата по света и колко много й дължим.Моринга

Моринга

Родината на Морингата е подножието на Хималаите в Северна Индия. Листата на това дърво се считат за една от най-пълноценните суперхрани и се използват в световен мащаб за борба с недохранването. Морингата съдържа над 90 хранителни вещества, 46 антиоксиданта, 18 аминокиселини, включително всички незаменими, както и изобилие от минерали, протеини, феноли, витамини и микроелементи.

Разтворими кафета Малонго

Разтворими кафета Малонго

Разтворимите кафета на Малонго се правят само от най-добрите зърна на Арабика и Робуста. При производството се използват само натурални съставки и не се допуска използването на изкуствени добавки и химикали.


Чай ПУ-ЕР

Чай ПУ-ЕР

Чаят Пу-Ер се отглежда ексклузивно в провинцията Юнан в Китай. Съществува зелен и черен чай Пу Ер, чийто вкус е предимно мек. Листата придават леко сладникав вкус, а запарените листа излъчват аромата на есенни листа. Чаят Пу Ер съдържа кофеин и затова е препоръчително да се пие сутрин или през по-ранната част от деня.


Черен чай или кафе? Кое е по-добро?

Черен чай или кафе? Кое е по-добро?

"Не ми говори докато не съм си изпил кафето!" Да, сигурен съм, че много вас са чували това изречение. Силната доза кофеин в сутрешната чаша еспресо е това на което много хора разчитат да ги вдигне сутрин и да им даде енергия за предстоящия натоварен ден. Но какво да кажем за черния чай, той нали също съдържа кофеин?