Бял чай „Сребърни игли“ - Silver Needle white tea. 40 гр. в метална кутийка за по-добро съхранение!

29.00 лв

Уникален висококачествен бял чай, който е създаден от най-нежните и млади пъпки на чаеното растение. Чаената пъпка е още неразтворили се листа и след дългия зимен сън, тази пъпка е пълна с антиоксиданти, минерали и витамини.  Може да срещнете различно качество на този вид чай, но ние Ви предлагаме най-високо качество. За да отговаря на това високо качество този бял чай е бран в точно определени 2 дена в ранна пролет / 19 март/  и всичко в обработката му се прави на ръка и изключително прецизно. Някои го наричат „Шампанското на белите чайове“!

По-долу ще Ви дадем подробна информация за чая, който имаме удоволствието да Ви предложим. Информация, каквато не сме виждали да предоставят други, които предлагат този висок клас чай и е важно да се запитате защо не го правят, а причините може да са различни, но всички водят до един извод, че може би не е много качествен предлагания чай. Скоро в нашия блог ще публикуване статия относно този вид бял чай – „ Сребърни игли“, където подробно ще ви обясним как да разпознавате различните видове качество.

                Белия чай преминава през най-малко обработка в сравнение с другите видове чай, но е един от най-полезните видове. Може да погледнете и статията ни в блога - https://www.coffeeteahouse.bg/blog/blog-white-tea

             

                Сорт:  Da BAI

                Произход:  Songyang, Zhejiang, China

                Начин на бране: На ръка една по една се берат само най-горната пъпка, най-младите  / неразтворили се листа/.

      Начин на приготване: Ще Ви дадем 2 начина за запарване на този невероятен чай  -

         1/  Gong Fu style / китайския начин/  -  4 грама чай на всеки 100 мл вода. Чаят се запарва с гореща вода на около 90 C  , като първата запарка е с времетраене около 45 секунди.  Този висок клас чай може да запарите до 6 пъти, като за всяка следваща запарка увеличавайте времето за запарка с 10 секунди.

         2/ Западния начин и по- широко разпространен по нашите георграфски ширини:   Дозата тук и времето за запрване тук са доста по- различни от китайския метод на приготвяне -  около 0,7 гр на всеки 100 мл вода. Температурата на водата отново трябва да е около 90 C. Първата запарка трябва да е с времетраене от около 3 мин. По този начин се препоръчват до 3 запарки, като при всяка следваща увеличавайте времето с около 30 секунди.

         НАЗДРАВЕ!Възможни варианти