Кения Накуру - 1кг.
89.00 лв
Описание на кафе
Страна: Кения
Регион: Neyri-Embu-Menu (високите плата близо до връх Кения, който е с височина 5195 метра.)
Сорт: 100% Арабика : Typica.SL28
Процес на обработка: "мокър процес"
Бране: На ръка се събират само напълно узрелите плодове и се правят поне по 7 обиколки на плантациите, за да се следи процеса на узряване.
Почва: Вулканична
Климат: Екваториален, повлиян от мусоните и пасатите, духащи от Индийския океан.
Надморска височина: Между 1500 и 2100 метра.
Съдържание на кофеин: 1,36%
Тяло: 2 от 5
Киселинност: 5 от 5
Степен на изпичане: 3 от 5
Произход: От Етиопия през 19 век.
Кафе на зърна. 100% Арабика.
Всяка година през месец февруари след събирането на реколтата, представител на „Малонго“ отива на място в Кения, във високите плата, където се намират плантациите и се отглежда това изключително кафе. Купува се само най-доброто качество кафени зърна: клас АА. На пазара на кафе се търгуват кафеени зърна с различно качество. Най-търгуваните и изнасяни са класифицирани като „АB” , докато най- висококачествените зърна се класифицират като „АА”, към който клас принадлежи и кафето, което Ви предлагаме.Това е едно от най-добрите кафета предлагани от френската компания "Малонго". Това кафе е резултат от най-добрите сортове Арабика, отглеждани на над 2100 метра надморска височина. Берат се внимателно на ръка само зрелите плодове и се обработват по т. нар. "мокър метод". Най-добрата арабика от Африка, една от най-добрите в света. Кафе с изключителна финост, висока киселинност и свеж аромат, в които се смесват нотки на червени и цитрусови плодове. Чудесен и дълъг послевкус.
*Забележка: Разфасовките от 250 гр. и 500 гр. се отсипват от вакуумиран пакет от 1 кг. в наши опаковки.
Производител:
Бърза покупка
Възможни варианти
Описание на кафе | |
Страна | Кения |
Регион | Neyri-Embu-Menu (високите плата близо до връх Кения, който е с височина 5195 метра.) |
Сорт | 100% Арабика : Typica.SL28 |
Процес на обработка | "мокър процес" |
Бране | На ръка се събират само напълно узрелите плодове и се правят поне по 7 обиколки на плантациите, за да се следи процеса на узряване. |
Почва | Вулканична |
Климат | Екваториален, повлиян от мусоните и пасатите, духащи от Индийския океан. |
Надморска височина | Между 1500 и 2100 метра. |
Съдържание на кофеин | 1,36% |
Тяло | 2 от 5 |
Киселинност | 5 от 5 |
Степен на изпичане | 3 от 5 |
Произход | От Етиопия през 19 век. |