ЗИМБАБВЕ, ПЛАНТАЦИЯ FARFELL - 1кг.

68.00 лв

Описание на кафе

Страна: Зимбабве
Регион: Връх Селинда, на 15 км. от Chipinge.
Сорт: Арабика- Typica SL 28 + Catura
Процес на обработка: Мокър процес. Ферментация от 12 до 24 часа, после следва измиване с нова вода и сушене на слънце.
Бране: На ръка се берат само напълно узрелите плодове, един по един, като обикновено е необходимо да се правят по минимум 7 обхода в периода на бране, за да се гарантира събирането само на перфектно узрелите кафеени черешки.
Почва: Много плодородна и покрита с гори.
Климат: Изключително благоприятно ниво на валежите.
Надморска височина: Отглежда се на високи плата, като някои от тях достигат до 2560 метра. Плантацията, от която идва това невероятно кафе е разположена в непосредствена близост до гора с махагонови дървета, някои от които са на повече от 2 000 години. Плантацията също така се намира върху заострен планински връх на границата с Мозамбик, където няма високи планини, които да спират и това осигурява идеалното количество дъждове директно от Индийския океан.
Съдържание на кофеин: 1,10%
Тяло: 4/5
Киселинност: 3/5

Представяме Ви едно кафе с характер! Страхотен аромат, умерено тяло, много добър послевкус допълнен с приятна, свежа нотка киселинност. Подарете си едно пътешествие до Зимбабве.

Плантацията, от която идва това невероятно кафе е разположена в непосредствена близост до гора с махагонови дървета, някои от които са на повече от 2 000 години. Плантацията също така се  намира върху заострен планински връх на границата с Мозамбик, където няма високи планини, които да спират и това осигурява идеалното количество дъждове директно от Индийския океан.

 Възможни варианти
Описание на кафе
Страна Зимбабве
Регион Връх Селинда, на 15 км. от Chipinge.
Сорт Арабика- Typica SL 28 + Catura
Процес на обработка Мокър процес. Ферментация от 12 до 24 часа, после следва измиване с нова вода и сушене на слънце.
Бране На ръка се берат само напълно узрелите плодове, един по един, като обикновено е необходимо да се правят по минимум 7 обхода в периода на бране, за да се гарантира събирането само на перфектно узрелите кафеени черешки.
Почва Много плодородна и покрита с гори.
Климат Изключително благоприятно ниво на валежите.
Надморска височина Отглежда се на високи плата, като някои от тях достигат до 2560 метра. Плантацията, от която идва това невероятно кафе е разположена в непосредствена близост до гора с махагонови дървета, някои от които са на повече от 2 000 години. Плантацията също така се намира върху заострен планински връх на границата с Мозамбик, където няма високи планини, които да спират и това осигурява идеалното количество дъждове директно от Индийския океан.
Съдържание на кофеин 1,10%
Тяло 4/5
Киселинност 3/5