ЗИМБАБВЕ, ПЛАНТАЦИЯ FARFELL - 1кг.
76.00 лв
Описание на кафе
Страна: Зимбабве
Регион: Връх Селинда, на 15 км. от Chipinge.
Сорт: Арабика- Typica SL 28 + Catura
Процес на обработка: Мокър процес. Ферментация от 12 до 24 часа, после следва измиване с нова вода и сушене на слънце.
Бране: На ръка се берат само напълно узрелите плодове, един по един, като обикновено е необходимо да се правят по минимум 7 обхода в периода на бране, за да се гарантира събирането само на перфектно узрелите кафеени черешки.
Почва: Много плодородна и покрита с гори.
Климат: Изключително благоприятно ниво на валежите.
Надморска височина: Отглежда се на високи плата, като някои от тях достигат до 2560 метра.
Плантацията, от която идва това невероятно кафе е разположена в непосредствена близост до гора с махагонови дървета, някои от които са на повече от 2 000 години. Плантацията също така се намира върху заострен планински връх на границата с Мозамбик, където няма високи планини, които да спират и това осигурява идеалното количество дъждове директно от Индийския океан.
Съдържание на кофеин: 1,10%
Тяло: 4/5
Киселинност: 3/5
Представяме Ви едно кафе с характер!
Страхотен аромат, умерено тяло, много добър послевкус допълнен с приятна, свежа
нотка киселинност. Подарете си едно пътешествие до Зимбабве.
Плантацията, от която идва това невероятно
кафе е разположена в непосредствена близост до гора с махагонови дървета, някои
от които са на повече от 2 000 години. Плантацията също така се намира върху заострен планински връх на
границата с Мозамбик, където няма високи планини, които да спират и това осигурява идеалното
количество дъждове директно от Индийския океан.
Производител:
Бърза покупка
Възможни варианти
Описание на кафе | |
Страна | Зимбабве |
Регион | Връх Селинда, на 15 км. от Chipinge. |
Сорт | Арабика- Typica SL 28 + Catura |
Процес на обработка | Мокър процес. Ферментация от 12 до 24 часа, после следва измиване с нова вода и сушене на слънце. |
Бране | На ръка се берат само напълно узрелите плодове, един по един, като обикновено е необходимо да се правят по минимум 7 обхода в периода на бране, за да се гарантира събирането само на перфектно узрелите кафеени черешки. |
Почва | Много плодородна и покрита с гори. |
Климат | Изключително благоприятно ниво на валежите. |
Надморска височина | Отглежда се на високи плата, като някои от тях достигат до 2560 метра. Плантацията, от която идва това невероятно кафе е разположена в непосредствена близост до гора с махагонови дървета, някои от които са на повече от 2 000 години. Плантацията също така се намира върху заострен планински връх на границата с Мозамбик, където няма високи планини, които да спират и това осигурява идеалното количество дъждове директно от Индийския океан. |
Съдържание на кофеин | 1,10% |
Тяло | 4/5 |
Киселинност | 3/5 |