Caballero, Honduras (Natural) Specialty Coffee - 250гр.

28.00 лв
Caballero, Honduras (Natural) Specialty Coffee - 250гр.

Описание на кафе

Страна: Хондурас
Регион: Chinacla, La Paz Department
Сорт: Arabica Variety Catuai
Процес на обработка: Сух
Надморска височина: 1550 - 1800 м,

Хондурас Финка Ел Пуенте

Хондурас Finca El Puente е собственост на Марисабел Кабайеро и нейния съпруг Моисес Ерера.

С над 25 години в индустрията, фермата El Puente зае първо място в Honduras Cup of Excellence през 2016 г. и се класира няколко пъти в други години. Марисабел е трето поколение фермер на кафе, дядо й по майчина линия, Фелипе Гарсия, създава ферми за кафе и ги предава на дъщеря си Сандра, която споделя собствеността със съпруга си Фабио.

Моисес работи за гватемалска компания за кафе, но любопитната му природа го подтиква да погледне отвъд книгите и да научи множество аспекти на бизнеса. Признавайки неговата многофункционална стойност, компанията изпраща Мойзес в Хондурас през 1990-те години, за да управлява операциите си с кафе и това в крайна сметка го кара да инвестира в някаква земя в Ченакла. Малко след това той се жени за Мерисабел и заедно основават фермата за кафе. Те се посветиха на производството на най-висококачественото кафе, което можаха, и когато чуха за първите конкурси за качество на кафето в Хондурас, кафето им започна да печели награди, а кафето от Finca El Puente започна впечатляваща печеливша серия, която продължава и до днес. Днес Finca El Puente е една от най-иновативните ферми в света, отглеждаща екзотични сортове кафе при уникални условия, тествайки експериментални техники за обработка и като цяло натискайки всеки аспект от производството на кафе, за да подобри кафето и самата ферма. Moisés Herrera и Marysabel Caballero са собственици на Finca El Puente от 2005 г. и са станали като семейство, а постоянният им стремеж към съвършенство на кафето ни вдъхновява година след година. Тазгодишната реколта има богати нотки на тропически плодове, бадеми, подчертани от кафява захар, средна киселинност, фънк и винен финал.

Дегустационни нотки: мандарина, ананас, леко винен финал, висока сладост и тяло!

 Насладете се на едно уникално кафе изпечено специално от  Богдан Джорджеску - Световен вицешампион по печене на кафе и румънски национален шампион.
Възможни варианти
Описание на кафе
Страна Хондурас
Регион Chinacla, La Paz Department
Сорт Arabica Variety Catuai
Процес на обработка Сух
Надморска височина 1550 - 1800 м,

Свързани продукти