Gimbo, Ethiopia (Natural) Specialty Coffee - 250гр.

26.00 лв

Описание на кафе

Страна: Етиопия
Регион: Hambela Wamena, Guji, Oromia
Сорт: Heirloom (74110 & 74112)
Процес на обработка: Сух
Надморска височина: 2400м.

Това уникално кафе, от Кафа, идва от богата среда. Произведено от Habtamu, ангажиран производител, това кафе се отглежда чрез защита на тази хубава екосистема. Старите дървета осигуряват идеална сянка за кафе плодове. Плодородието и качеството на почвите се запазват чрез устойчиво селско стопанство.
Разположена на 12 км от град Бонга, в района на Кафа, фермата Habtamu обхваща 97 хектара. От 90 г. насам за отглеждането на кафе са използвани 2006 хектара. Habtamu и управителят на тази ферма, Mabratu, умен и квалифициран млад агроном, работят тази ферма със силен екип. Особено внимание се обръща на опазването на гората. Представени са повече от 10 различни вида и повечето от тях са наистина полезни за производството на кафе. Например, листата на Wanza (Cordia africana) представляват, чрез разграждане, отличен естествен компост. Това дърво се използва и за изработка на мебели и може да осигури допълнителен доход, следвайки доброто управление на агролесовъдния модел. Листата на Bisana (Croton macrostachyus) също поддържат плодородието на почвата, докато върхът на Sasa (Albizia schimperiana) – отворен като чадър – дава добра сянка на кафеените дървета.
В тази ферма Habtamu и Mabratu отглеждат сортовете 74110 и 74112, препоръчани от изследователския център Jimma. Тези сортове са разделени на две партиди от по 45 хектара всяка. Те произвеждат предимно измити кафета, както и натурални. Станцията за миене е създадена в Матапа Мичити. Има и 70 африкански легла и склад за съхранение. По време на брането, повече от 180 души работят тук.
В допълнение към кафето, Habtamu произвежда джинджифил на половин хектар, чай (1 хектар) и банани. В кафеената гора има и 45 кошера, допълнителен елемент от тази цялостна агролесовъдна система.

Дегустационни нотки : кайсия, мандарина, средна лимонена киселинност, средно до високо тяло, приятна сладост!

    Насладете се на едно уникално кафе изпечено специално от  Богдан Джорджеску - Световен вицешампион по печене на кафе и румънски национален шампион.

Възможни варианти
Описание на кафе
Страна Етиопия
Регион Hambela Wamena, Guji, Oromia
Сорт Heirloom (74110 & 74112)
Процес на обработка Сух
Надморска височина 2400м.

Свързани продукти