Caballero, Honduras (Natural) Specialty Coffee - 250гр.
Описание на кафе
Хондурас Финка Ел Пуенте
Хондурас Finca El Puente е собственост на Марисабел Кабайеро и
нейния съпруг Моисес Ерера.
С над 25 години в индустрията, фермата El Puente зае първо място
в Honduras Cup of Excellence през 2016 г. и се класира няколко пъти в други
години. Марисабел е трето поколение фермер на кафе, дядо й по майчина линия,
Фелипе Гарсия, създава ферми за кафе и ги предава на дъщеря си Сандра, която
споделя собствеността със съпруга си Фабио.
Моисес работи за гватемалска компания за кафе, но любопитната му природа го подтиква да погледне отвъд книгите и да научи множество аспекти на бизнеса. Признавайки неговата многофункционална стойност, компанията изпраща Мойзес в Хондурас през 1990-те години, за да управлява операциите си с кафе и това в крайна сметка го кара да инвестира в някаква земя в Ченакла. Малко след това той се жени за Мерисабел и заедно основават фермата за кафе. Те се посветиха на производството на най-висококачественото кафе, което можаха, и когато чуха за първите конкурси за качество на кафето в Хондурас, кафето им започна да печели награди, а кафето от Finca El Puente започна впечатляваща печеливша серия, която продължава и до днес. Днес Finca El Puente е една от най-иновативните ферми в света, отглеждаща екзотични сортове кафе при уникални условия, тествайки експериментални техники за обработка и като цяло натискайки всеки аспект от производството на кафе, за да подобри кафето и самата ферма. Moisés Herrera и Marysabel Caballero са собственици на Finca El Puente от 2005 г. и са станали като семейство, а постоянният им стремеж към съвършенство на кафето ни вдъхновява година след година. Тазгодишната реколта има богати нотки на тропически плодове, бадеми, подчертани от кафява захар, средна киселинност, фънк и винен финал.
Дегустационни нотки: мандарина, ананас, леко винен финал, висока сладост и тяло!
Насладете се на едно уникално кафе изпечено специално от Богдан Джорджеску - Световен вицешампион по печене на кафе и румънски национален шампион.
Бърза покупка
Възможни варианти
Описание на кафе | |
Страна | Хондурас |
Регион | Chinacla, La Paz Department |
Сорт | Arabica Variety Catuai |
Процес на обработка | Сух |
Надморска височина | 1550 - 1800 м, |