Зелен чай Long Jing – Dragonwell /Драконов кладенец/ Imperial Green - Pre Qing Ming.

29.00 лв.

Цена: 29 лв/50 гр.

Насладете се на най-прочутия китайски зелен чай, който ще отвори сетивата ви за чудесата на зеления чай!  Именно Long Jing e чаят, който е избран да бъде поднесен на историческата  среща между президента на САЩ Ричард Никсън и китайския комунистически лидер Мао Дзедун. Векове наред този уникален чай е бил поднасян в дар на поколения китайски императори.

Една от гаранциите за качеството на този чай е датата на брането, което трябва да е пролетта. Точно такъв е и чаят, който имаме удоволствието да Ви предложим. Китайците имат фестивал, празник по време на който отдават  почит на починалите си предшественици.  Висококачествения зелен чай трябва да е бран преди тази дата и това означава текста в описанието Prе Qing Ming”.

Автентичния Long Jing трябва да е от китайската провинция Zhejiang. 

Не може да сбъркате специфичния вид на зелените, плоски листа на този чай, както и невероятното им свежо и неповторимо ухание. Насладете се на страхотните  вкус и аромат на Long Jing , които ще ви отведат от ежедневните проблеми и ще ви потопят в едно море от спокойствие и блаженство.

Очаквайте скоро в нашия блог специална статия посветена на този чай.

                Време на Бране: 19.03.2018

                Сорт:  Long Jing No.43

                Произход:  Xinchang, Zhejiang, China

                Начин на бране: На ръка една по една се берат само пъпката и първите и най-нежни едно или две листа.

 

 Начин на приготвяне: Ще Ви дадем 2 начина за запарване на този невероятен чай  -

         1/  Gong Fu style  /китайския начин/  -  3.5  грама чай на всеки 100 мл вода. Чаят се запарва с вода на около 80 C  , като първата запарка е с времетраене около 15 секунди.  Този висок клас чай може да запарите до 5 пъти, като за всяка следваща запарка увеличавайте времето за запарка с 3 секунди.

         2/ Западния начин и по- широко разпространен по нашите георграфски ширини:   Дозата тук и времето за запрване тук са доста по- различни от китайския метод на приготвяне -  около 0,6 гр на всеки 100 мл вода. Температурата на водата отново трябва да е около 80 C. Първата запарка трябва да е с времетраене от около 2 мин. По този начин се препоръчват до 2 запарки, като при всяка следваща увеличавайте времето с около 60 секунди.Възможни варианти