ORGANIC MORINGA LEAVES - Моринга листа БИО - 50 гр.

7.90 лв

Морингата е вид дърво, като може да го срещнете под няколко имена, сред които "дървото чудо" и "дървото, което никога не умира". 
Листата на морингата са се използвали в продължение на хиляди години като лек срещу различни болести и заздравяване на рани. В тях се съдържат определен род съставки, които са излючително полезни за човешкото здраве.

Морингата съдържа огромно количество хранителни вещества, антиоксиданти, витамини, микроелементи, дори и протеини. 100 гр. листа от моринга съдържат около 9 грама протеин. Дори има сведения, че листа от моринга са били слагани в ковчега на египетските фараони, за да имат сили за отвъдния живот.

Морингата е често срещана в районите с по-тропически климат в Югоизточна Азия, особено в Индия. Днес дървото се отглежда  и във Филипините, Индонезия, Пакиснтан, Непал, Тайван, Африка и Централна Америка. 

Чаят от моринга е вид билков чай, който се получава от листата на дървото моринга, които се запарват с гореща вода. Също така се използва и моринга на прах. В този чай няма кофеин и може да бъде консумиран по всяко време на деня.

Вкусът на чаят от моринга е много близък с този на зеления чай. Той е по-малко горчив и стипчив от повечето видове зелен чай и може да понася по-високи температури и по-дълго време на запарка. Чаят от моринга често се комбинира с мед, мента и канела за балансиране на земните нотки.

Начин на приготвяне: Запарва се между 5-10 мин на 100° C. Слагат се 3-4 препълнени супени лъжички на 1 литър.Възможни вариантиСвързани продукти