Аюрведичен и детокс чай "Джинджифил"- 50гр.

5.90 лв

Магията на ароматния чай с лимонена трева, женско биле, джинджифил, мента и черен пипер

В света на напитките, чаят винаги е бил сред предпочитаните средства за релаксация и наслаждение. Съчетанието от различни билки и подправки създава уникални аромати и вкусове, които не само задоволяват сетивата ни, но и носят ползи за здравето. Днес ще ви разкажем за един особено вълнуващ чай, съчетаващ в себе си лимонена трева, корен от сладник (женско биле), джинджифил, мента и черен пипер.

1. Лимонена трева (Cymbopogon citratus):

Лимонената трева е известна със своята освежаваща лимонова ароматика и уникален вкус. Тя не само придава на чая ярък и свеж вкус, но също така е източник на антиоксиданти и витамин С, което подпомага имунната система и засилва енергията. Лимонената трева също така е известна с успокояващите си свойства, които помагат на тялото и ума да се релаксират.

2. Корен от сладник (женско биле) (Glycyrrhiza glabra):

Сладкият корен на женско биле добавя сладост и баланс към чая. Освен че придава приятен вкус, коренът на сладник има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Той може да помогне за укротяване на кашлицата и болките в гърлото и да подпомогне борбата с инфекции.

3. Джинджифил (Zingiber officinale):

Джинджифилът придава на чая пикантен и топъл вкус, който може да подобри циркулацията и да помогне при болки в стомаха и гадене. Този корен е богат на антиоксиданти и има антиинфламаторни свойства, които могат да подкрепят общото здраве. Китайската медицина от векове насам използва джинджифила като лечебно средство, тъй като според нея той има способността да възстановява Yang, или с други думи енергийния поток на човека. В Индия, в Аюрведа джинджифилът пък се смята за универсален лек. Чаят от джинджифил съдържа високи нива на витамин С, аминокиселини, както и разнообразни микроелементи като калций, цинк, натрий, фосфор и много друг. Също така джинджифилът помага на тялото да се прочисти от токсините, както и оказва мощно стимулиращо действие и върху имунната система. и.

4. Мента (Mentha):

Ментата добавя свежест и аромат към сместа. Тя е известна със своите успокояващи свойства и може да помогне при нервно напрежение и главоболие. Ментата също така помага за дишането и може да бъде освежителен лечебен напитък.

5. Черен пипер (Piper nigrum):

Черният пипер придава на чая малко пикантност и леко пепелно ухание. Този подправка съдържа пиперин, който може да подпомогне детоксикацията на тялото и подобрисърцебиението. Също така черният пипер има антибактериални и противовъзпалителни свойства.

 

Този чай съчетава най-доброто от природата - аромата, вкуса и полезните свойства на лимонена трева, женско биле, джинджифил, мента и черен пипер. Той не само удовлетворява вкусовите ви рецептори, но също така подпомага общото ви здраве и благополучие. Насладете се на чаша от този чай и се потопете в магията на неговите аромати и свойства.


Състав: Лимонена трева, корен от сладник (женско биле), джинджифил, мента лимонена кора, зърна черен пипер.Възможни вариантиСвързани продукти