Пу Ер чай 2008 г. –зрял.

12.50 лв

Чай с отлично качество и достъпна цена. Този чай е направен само от пъпки/най-горната част на растението, неразтворило се листо/ и млади листа. Ще може да поглезите вашите сетива с този чай, който е зрял в много добри условия от 2008г. Вкусът му е чист и без наличие на никакви рибни аромати, които са типични са ниския клас чай Пу ер. Този зрял Пу ер е страхотен диджестив след тежка храна. Полезен и перфектен за всекидневна употреба!  Много са и ползите за здравето, когато пиете този чай. Съдържащите се в него статини помагат за намаляване нивото на холестерола. Подобрява се храносмилането и помага за намаляване на теглото. За отслабване пийте този чай около 30 мин след хранене. Ще усетите прилив на енергия и ще Ви помогне да се фокусирате по-добре. Има множество антиоксиданти, подпомага работата на сърцето, намалява стреса, подобрява състоянието на костите…

С едни и същи листа от този чай може да направите до 20 запарки и с всяка ще откривате нови вкусови нюанси !!!

Ето и още малко допълнителна информация за този прекрасен и полезен чай:

                Време на Бране: пролет  2008 г.

                Сорт:  DA YE ZHONG

                Произход:  Menghai Village, Bulong, Yunnan, China

                 Надморска височина : 1700 метра

                Начин на бране: На ръка една по една се берат само най-горната пъпка и най-младите листа.

                Начин на приготване: Ще Ви дадем 2 начина за запарване на този невероятен чай  -

 

         1/  Gong Fu style / китайския начин/  -  5/пет грама чаени листа на всеки 100 мл вода. Чаят се запарва с гореща вода на около 99 C , като първата запарка е с времетраене около 10 секунди.  Този висок клас чай може да запарите до 20 /двадесет/ пъти, като за всяка следваща запарка увеличавайте времето за запарка с 5 секунди.

 

         2/ Западния начин и по- широко разпространен по нашите георграфски ширини:   Дозата тук и времето за запрване тук са доста по- различни от китайския метод на приготвяне -  около 0,8 гр на всеки 100 мл вода. Температурата на водата отново трябва да е около 99 C. Първата запарка трябва да е с времетраене от около 2 мин. По този начин се препоръчват до 7 запарки, като при всяка следваща увеличавайте времето с около 30 секунди.

         НАЗДРАВЕ!