Бял чай „Сребърни игли“ - Silver Needle white tea. 40 гр. в метална кутийка за по-добро съхранение!
Уникален висококачествен бял чай, който е създаден от най-нежните и млади
пъпки на чаеното растение. Чаената пъпка е още неразтворили се листа и след
дългия зимен сън, тази пъпка е пълна с антиоксиданти, минерали и витамини. Може да срещнете различно качество на този вид
чай, но ние Ви предлагаме най-високо качество. За да отговаря на това високо
качество този бял чай е бран в точно определени 2 дена в ранна пролет / 19 март/ и всичко в обработката му се прави
на ръка и изключително прецизно. Някои го наричат „Шампанското на белите чайове“!
По-долу ще Ви дадем подробна информация за чая, който имаме удоволствието
да Ви предложим. Информация, каквато не сме виждали да предоставят други, които
предлагат този висок клас чай и е важно да се запитате защо не го правят, а
причините може да са различни, но всички водят до един извод, че може би не е
много качествен предлагания чай. Скоро в нашия блог ще публикуване статия
относно този вид бял чай – „ Сребърни игли“, където подробно ще ви обясним как
да разпознавате различните видове качество.
Белия
чай преминава през най-малко обработка в сравнение с другите видове чай, но е
един от най-полезните видове. Може да погледнете и статията ни в блога - https://www.coffeeteahouse.bg/blog/blog-white-tea
Сорт: Da BAI
Произход: Songyang, Zhejiang, China
Начин на бране: На ръка една по една се берат само
най-горната пъпка, най-младите /
неразтворили се листа/.
Начин на приготване: Ще Ви дадем 2 начина
за запарване на този невероятен чай -
1/ Gong Fu style / китайския начин/ - 4 грама чай на всеки 100 мл вода. Чаят се
запарва с гореща вода на около 90 C , като първата запарка е с
времетраене около 45 секунди. Този висок
клас чай може да запарите до 6 пъти, като за всяка следваща запарка
увеличавайте времето за запарка с 10 секунди.
2/
Западния начин и по-
широко разпространен по нашите георграфски ширини: Дозата тук и времето за запрване тук са
доста по- различни от китайския метод на приготвяне - около 0,7 гр на всеки 100 мл вода.
Температурата на водата отново трябва да е около 90 C. Първата запарка трябва да е с времетраене от около
3 мин. По този начин се препоръчват до 3 запарки, като при всяка следваща
увеличавайте времето с около 30 секунди.
НАЗДРАВЕ!
Бърза покупка