Зелен чай Сенча Годжи бери - 50 гр.

5.90 лв

Зелен чай Сенча Годжи бери.

Green tea blend Sencha Goji- berry (Pomegranate/Blueberry)

Имаме удоволствието да Ви предложим една страхотна комбинация - качествен зелен чай „Сенча“  съчетан с с китайското червено злато - Годжи бери,  един от символите на Ориента  – Нар, лимонена трева и метличина. Страхотен вкус и здраве в един чай! За ползите от зеления чай е писано много, но тук ще споменем накратко другите съставки. Годжи бери – една от тайните за азиатското дълголетие и не случайно наричани „червени диаманти“ и „суперхрана“.

Източник е и на така популярните напоследък омега-3 и 6 мастни киселини, помага в борбата с наднорменото тегло.  Годжи бери спомага за поддържането на отлично кардиоваскуларно здраве. Супер храната притежава свойството да води битка със стеснението на доставящите кислорода и останалите хранителни вещества до клетките ни артерии. Способна е да противодейства на окисления холестерол – основният фактор, причиняващ сърдечни болести.

Годжи бери е изключително полезен за черния дроб. В състава му има вещество, наречено бета-ситостерол. То изгаря лошия холестерол, който е причината за затлъстяване. Антиоксидантите в плодчетата предпазват черния дроб от токсичните вещества и могат да извлекат всичко, затрудняващо работата му. Годжи бери е от онези мощни антиоксидантни тоници, подхранващи бъбречната система и очиствайки организма от отпадъци. Подпомагайки бъбречната функция, годжи бери предотвратява стреса, на който биха били подложени бъбреците, понеже изсмуква токсичните отпадъци от организма, такива каквито са уреята, амонякът, лекарствата. И това са само част от полезните свойства на тази суперхрана!

Нар - Древните гърци му посвещават свои митове. В тибетската медицина сокът му успешно е използван при гастрити, бъбречни камъни и захарен диабет. Арабите лекували със сок от нар главоболие, стенокардия и стомашно-чревни разстройства. Индийците го препоръчвали за подмладяване, а за китайците отварата от корите му било укрепващо и противовъзпалително средство, което стимулирало обмяната на веществата. В днешно време е потвърдено, че това е плодът с най-много антиоксиданти. 30 мл сок от нар съдържа 3 пъти повече антиоксиданти от 30 мл зелен чай или червено вино. Антиоксидантите в него могат да спрат развитието на атеросклерозата.

Лимонена трева -Билката има силно детоксикиращо и антисептично действие и помага за изчистването на бъбреците и черния дроб, както и за понижаване на холестерола в кръвта. Лимонената трева се консумира и при проблеми със съня, тъй като има отпускащо и успокояващо действие.  Това я прави и идеално средство за лечение и на главоболие, мигрена, стрес, липса на концентрация, ставни и мускулни болки.

Метличина - Има апетитовъзбуждащо, жлъчегонно и диуретично действие.

Приготвяне:  Запарва се 2-3 минути на 75 ° -80 ° C. На 0.500 мл  се слагат 2-3 чаени лъжички.

 

 Възможни вариантиСвързани продукти