КУКИЧА - Японски зелен чай /БИО/ - 50 гр.

10.90 лв
КУКИЧА - Японски зелен чай  /БИО/ - 50 гр.

    Този зелен чай Кукича, който в Япония се счита за много популярен, но висококачествен чай, сега се предлага като органично отглеждано качество. За да се получи това качество, предимно фините дръжки/стъбълцата/ се обработват и смесват със зелен чай Sencha. Деликатните, светлозелени "стъбла" създават прекрасен ефект, смесен с тъмнозелените листа на Сенча. Нашето небце улавя едва доловима приятна пикантна нотка, силно напомняща на японската Сенча. Цветът на чашата е лимонено жълт, а светлозелената инфузия представя пълен, пикантен аромат.

    Зеленият чай Кукича, произхождащ от Япония, е изключително ценен и известен със своите уникални характеристики и полезни свойства за здравето. Този чай, който се получава от по-зрелите листа и стъбла на чайното растение, предлага палитра от благоприятни ефекти за организма.

1. Богат на антиоксиданти:

   Кукича зеленият чай е изпълнен с антиоксиданти, като катехини, които помагат в борбата срещу свободните радикали в организма. Тези антиоксиданти се свързват с различни белтъци и помагат в поддържането на клетъчното здраве.

 2. Поддържа здравето на сърцето:

   Катехините в Кукича могат да помогнат за намаляване на нивата на лошия холестерол и управлението на кръвното налягане. Този ефект играе ключова роля в предпазването от сърдечни заболявания и поддържането на кардиоваскуларното здраве.

 3. Подобрява метаболизма и контролира теглото:

   Кукича съдържа епигалокатехин галат (EGCG), който е свързан с повишено изгаряне на мазнини и подобряване на метаболизма. Редовната консумация на този чай може да бъде подкрепа за усилията за контрол на теглото.

4. Поддържа здравето на кожата:

   Антиоксидантите в Кукича помагат в борбата срещу свободните радикали, които могат да доведат до стареене на кожата. Чаят подпомага поддържането на здравословен тен и може да подобри общия вид на кожата.

5. Подобрява концентрацията и мозъчните функции:

   Кукича съдържа л-теанин, аминокиселина, която се свързва с кофеина в чая. Този уникален комбиниран ефект предоставя по-благоприятно усещане за бодрост и подобрява концентрацията, без традиционните странични ефекти на нервност, свързани с чиста кофеинова консумация.

6. Подпомага имунната система:

   Комбинацията от антиоксидантите и полезните съединения в Кукича може да укрепи имунната система и предпази организма от различни инфекции и болести.

Редовната консумация на зеления чай Кукича може да подкрепи общото физическо и ментално благосъстояние. Заповядайте да откриете света на Кукича и да се насладите на здравословните му ползи.

Възможни вариантиСвързани продукти