Пу Ер чай 2008 г. –зрял. Shu PuErh 2008
Чай с отлично
качество и достъпна цена. Този чай е направен само от пъпки/най-горната част на
растението, неразтворило се листо/ и млади листа. Ще може да поглезите вашите
сетива с този чай, който е зрял в много добри условия от 2008г. Вкусът му е
чист и без наличие на никакви рибни аромати, които са типични са ниския клас
чай Пу ер. Този зрял Пу ер е страхотен диджестив след тежка храна. Полезен и
перфектен за всекидневна употреба! Много са и
ползите за здравето, когато пиете този чай. Съдържащите се в него статини
помагат за намаляване нивото на холестерола. Подобрява се храносмилането и
помага за намаляване на теглото. За отслабване пийте този чай около 30 мин след
хранене. Ще усетите прилив на енергия и ще Ви помогне да се фокусирате
по-добре. Има множество антиоксиданти, подпомага работата на сърцето, намалява
стреса, подобрява състоянието на костите, помага за детоксикацията на организма…
С едни и същи
листа от този чай може да направите до 20 запарки и с всяка ще откривате нови
вкусови нюанси !!!
Ето и още малко
допълнителна информация за този прекрасен и полезен чай:
Време на Бране: пролет 2008 г.
Сорт: DA
YE ZHONG
Произход: Menghai
Village, Bulong, Yunnan, China
Надморска височина :
1700 метра
Начин на бране: На ръка една по една се берат само най-горната
пъпка и най-младите листа.
Начин
на приготване: Ще Ви дадем 2 начина за запарване на този невероятен
чай -
1/
Gong Fu style / китайския начин/
- 5/пет грама чаени листа на
всеки 100 мл вода. Чаят се запарва с гореща вода на около 99 C , като първата запарка е с времетраене около
10 секунди. Този висок клас чай може да
запарите до 20 /двадесет/ пъти, като за всяка следваща запарка увеличавайте
времето за запарка с 5 секунди.
2/ Западния начин и по- широко
разпространен по нашите георграфски ширини:
Дозата тук и времето за запрване тук са доста по- различни от китайския метод
на приготвяне - около 0,8 гр на всеки
100 мл вода. Температурата на водата отново трябва да е около 99 C. Първата
запарка трябва да е с времетраене от около 2 мин. По този начин се препоръчват
до 7 запарки, като при всяка следваща увеличавайте времето с около 30 секунди.
НАЗДРАВЕ!
Бърза покупка